Monday, April 2, 2018

MAY 25th Anniversary

Lama dah cari...akhirnya...


MAY  - 25th Anniversary Discography Limited Edition (2011)

6 tahun kot cari...sejak Deaf buat entri >NI < Akhirnya berjaya juga dimiliki. Bukan 2nd hand...tapi baru siap berbungkus.


Kalau nak baca dengan lebih terperinci dan nak tengok banyak gambar,boleh pergi ke blog Deaf. Kat sini tampal sikit-sikit dah lah..


Secara ringkasnya boxset ini mengadungi buku bergambar sejarah kumpulan MAY dari awal penubuhannya hinggalah ke ulangtahun ke 25 mereka. Disertakan juga sebuah cd rakaman album terbaru mereka pada ketika itu berserta sekeping dvd wawancara mereka dan 2 video clip.


Asalnya dulu memang tak pernah tau pun kewujudan boxset ni. Pernah nampak di kedai cd versi digipak. Ingatkan ianya sekadar album kompilasi koleksi terbaik mereka sempena 25 tahun. Baca blog Deaf baru tahu rupa-rupanya ia adalah sebuah album baru.


Memang berbaloi la boxset ni. 100++ mukasurat yang penuh dengan gambar warna warni. Paling seronok bila dapat tengok gambar-gambar lama tahun 80an. Nostalgia sungguh.


Rasanya merekalah satu satunya kumpulan rock yang mengeluarkan buku biography bergambar seperti ini. Patut yang lain pun buat. Khazanah muzik negara ni semua. Amy Search dulu pernah keluar cerita nak buat buku autobiography. Tapi sampai sekarang senyap. Rosli Mohalim ada. Nak kena beli juga yang tu nanti.


Satu nak pesan. Kalau terjumpa orang jual. Sila beli kerana ianya adalah satu pembelian yan berbaloi-baloi terutamanya kalau anda peminat kumpulan MAY khususnya dan peminat rock melayu amnya.


***terimakasih Portdy kerana maklumkan jualan boxset ini di FB.  ­čĄŚ






8 comments:

  1. buku bergambar tu adalah keypoint dia bila beli benda2 kompilasi mcmn ni...

    ReplyDelete
  2. aku dah pegang2 kat victoria amcorp waktu album ni rilis dulu, tapi tak beli ;)

    ReplyDelete
  3. Tu la aku punya pun portdy yg jadi broker..hahah.mmg berbaloi la.tapi kalo may cerita panjang lagi pasal era 80an tu mesti lagi best

    ReplyDelete
  4. untung sape yg beli awal2 dulu.. dpt beg, tshirt, spek 3D & beberape barang lain..

    ReplyDelete
  5. benda wajib ada dalam simpanan peminat rock melayu...

    ReplyDelete
  6. Buku, baju dll memang tak minat..jadi aku memang tangkap digipak je..he he

    ReplyDelete