Sunday, December 19, 2010

Tanah Tumpah Darahku...

Vietnam 0 Malaysia 0
Semi Final 2nd leg
My Dinh Stadium,Hanoi
(Malaysia menang agg 2-0)



Bukan pasal time menang baru nak sokong...tapi bak kata omputeh "give credit where credit is due"....aku rasa aku patut buat entry pasal ni...Team Malaysia kali ni memang layak untuk di puji.

Tak kisah la kalau game semalam tu orang kata parking bas depan gol...tapi taktikal K Rajagopal tu memang berjaya...pertahanan Malaysia main dengan penuh disiplin...tak payah pakai player import...tak payah pakai jurulatih omputeh...tak payah pakai snood (vietnam sejuk ooo.. )..siapa sangka kan...tanpa star player...kena belasah 5-1 ngan Indon masa game permulaan...team budak2 pimpinan K Rajagopal (Wenger...please take note..huhu...) ni berjaya layak ke final Piala Suzuki AFF 2010...Tahniah Malaysia!...

Pingat emas Sukan Sea tahun lepas...dan kini layak ke final pertandingan terbesar Asia Tenggara...dengan pemain yang majoritinya bawah 23 tahun...masa depan bolasepak Malaysia memang cerah...harap2 la...

***Sepanjang hayat aku follow bola Malaysia...aku rasa jersey kuning hitam ni la yang paling cantik....apa barang ada berhelai2 jersey team BPL....kalau sehelai pun jersey Malaysia takder yer tak?...kena beli ni...


**adoi...malam ni game United Chelsea kena tangguh la pulak...tido awal la jawapnya..

*errr...aku nak cadangkan pada owner Liverpool...pecat Uncle Roy...ambik K Rajagopal...hahahaha...

5 comments:

  1. Rajagopal rule!!!!!...
    Aku harap dia buat magik lagi kat final nanti!!

    ReplyDelete
  2. kehkehkehkeh sekali Liverfool terkena tempiasnya

    ReplyDelete
  3. ...salji tebal beb, Bebatov dah excited dah nak pakai snood jugak mcm Samir Nasri.

    ReplyDelete
  4. aku suka tengok kat berita time interview kapten si syafiq tu..
    final mesti kecoh punye.

    ReplyDelete