Sunday, October 24, 2021

Malaya - P. Ramlee and Saloma sing popular music of the Far East

 Antara yang baru dibeli...

P. Ramlee & Saloma - Malaya P. Ramlee and Saloma sing popular music of the Far East (Reissue / Remastered 2021)

Sebuah album lama yang dikeluarkan semula oleh sebuah syarikat yang berpengkalan di UK. Asalnya diterbitkan pada tahun 1960. Ianya adalah kali pertama di terbitkan dalam format cd.

Satu yang menarik tentang cd ini adalah dari segi sound. Walaupun ianya adalah rakaman yang dah berusia lebih dari 60 tahun tetapi bunyinya sangat bersih.Mendengarnya seolah-olah ianya adalah rakaman baru bukannya rakaman dari tahun 1960. Memang sedap.

Harapnya akan ada lagi terbitan-terbitan berkualiti seperti ini. Sayangnya agak terlambat untuk membeli versi piring hitam. Ianya dah pun "sold out". Kalau tak, tentu seronok kalau ianya dihadiahkan kepada abah. Lama dah beliau mencari piring hitam P. Ramlee. Tapi tak pernah terjumpa dengan harga yang mampu milik.


4 comments:

 1. kalau remastered macam ni memang berbaloilah beli walaupun sedikit mahal...

  ReplyDelete
 2. sedih. saya tak sempat ikut preorder LP ni dulu.

  ReplyDelete
 3. https://embracehall.com/PRE-ORDER-P-RAMLEE-AND-SALOMA-MALAYA-SING-POPULAR-MUSIC-OF-THE-FAR-EAST-LP-&-CD-p392694135?utm_source=facebook-shop&utm_medium=link&utm_campaign=facebook-shop&utm_content=[PRE+ORDER]+P.+RAMLEE+AND+SALOMA+-MALAYA%3A+SING+POPULAR+MUSIC+OF+THE+FAR+EAST-+LP+%26+CD&variation=233459894

  ReplyDelete
 4. Saya baru saja beli tasi dari bro Zan Din. Memang best sound dia. Bersih dan jelas.

  ReplyDelete