Wednesday, November 7, 2012

Abraham Lincoln: Vampire Hunter



Abraham Lincoln: Vampire Hunter (2012)

Ada yang mengatakan sejarah ditulis oleh mereka yang menang tetapi saya juga ingin menambah...sejarah juga boleh ditulis oleh pembikin filem.

Hollywood memang bijak dalam mereka cerita disebalik sesuatu kejadian yang sebenar. Ada yang agak menyakinkan seperti Titanic contohnya dan ada jugak yang agak kartun seperti filem ini. Bagi saya cerita ini agak membosankan. Jalan ceritanya kurang menarik minat saya. Saya terpaksa mengambil masa sebanyak 3 kali untuk menontonnya. 2 daripadanya saya tertidur di pertengahan jalan.

Benjamin Walker sebagai Abraham Lincoln juga tidak banyak membantu. Lakonannya tidak cukup menyakinkan. Mungkin juga jika cerita ini di buat untuk bergenre komedi rasanya ianya akan lebih menarik. Apa yang bestnya bagi saya adalah semasa adegan2 aksinya yang mengunakan teknik Bullet Time (thanks Xyrus Zone untuk info berkenaan bendalah ni)

Filem begini bukanlah untuk saya tapi mungkin juga untuk anda...siapa tau kan.




10 comments:

  1. amboiiii harini ber anda -saya pulakkk

    ReplyDelete
  2. aduh aku baru ajer nak draft entri psl review filem ni haha tapi agak kontra dgn pendapat u bro...xpala i'll pass...review movie lain plak...haha...nak review movie UNITED versi aku plak haha....top of the league,thats a fact!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko suka cerita nie kan?? Aku suka siott.. sebab yng pulun nie org yg buat cerita WANTED..

      Delete
  3. karangan anda semakin mantap, teruskan usaha anda supaya mendapat lebih ramai followers

    btw, aku rasa klu watak abe tu dia bg kat liam neeson lg ngam kot?

    ReplyDelete
  4. Filem ini pastinya untuk saya, sy nilaikan 5 popcorn untuk film ini

    ReplyDelete
  5. Adi...review benda yang sama pun tak mengapa...selera kan masing2...

    ReplyDelete
  6. next year akan keluar Abraham Lincoln versi Daniel Day Lewis...nantikan!

    ReplyDelete
  7. Adi...poster dia dah tampal dpn opis aku...heheh...

    ReplyDelete