Friday, February 6, 2009

Desaru


Sempena cuti raya cina yang panjang ari tu...sempat jugak bawak anak2 pergi bercuti..disebabkan takut tersangkut dlm traffic jam (macam aku kena raya cina tahun lepas)...kali ini bercuti dalam Johor ajer...ikut family wife aku sewa chalet bermalam sehari di Desaru.

Buat sesapa yg tak tau...Desaru adalah lebih kurang 1 jam perjalanan kalau dari JB (kalau jalan Kota Tinggi tak jam la...kalau jam...mau sejam lebih...highway baru dalam pembinaan..kalau siap nanti lebih mudah la nak gi Desaru ni).Desaru ni terletak dalam mukim Kota Tinggi..jalan nak pergi Pengerang..iskh...kalau korang tak tau...baca signboard je la...sure sampai...malas aku nak citer Desaru tu kat mana...hahaha...

Last aku pergi Desaru adalah dalam 10 tahun yang lepas...ternyata tak banyak perbezaan...menyewa di chalet yg sama...yang lainnya dulu chalet tu baru...sekarang dah buruk skit la...haha..tiang tangga pun dah ada yg patah...iskh..iskh..


inilah rupanya chalet tersebut...aircond..2 bilik tidur..1 bilik air..1 ruang tamu...1 dapur dan TV hanya 3 chanel(tv3,Singapore Ch 5 dan nasib baik ada ESPN...dapat aku tengok pagi tu FA Cup Manchester United menang 2-1 ngan Spurs...haha)

Sememangnya bulan januari bukanlah bulan yang sesuai untuk mandi manda di pantai belah timur Johor...kerana angin kuat...ombak pun kuat..memang aku tak berani nak bagi anak2 aku mandi laut..kerana ombak yg kuat tu...nampak jugak lah beberapa orang mengusung papan surfing...tapi tak surfing2 pun...penat aku tunggu ajer..ceh!


bendera merah...tanda tak boleh bermandi manda..tapi ramai jugak yg degil..


ombak kuat...mencecahkan kaki kat dalam air pun dah terasa begitu kuat kaki di tarik ke arah laut..memang bahaya untuk budak2..


anak bongsu aku yg excited 1st time cecah kaki kat laut...tapi lepas tu menangis takut...tak macho macam bapak dia ah...hehe..






pemandangan dari chalet


Disebabkan ombak kuat...akhirnya mandi manda kat swimming pool ajer la...ok la tu..kat laut jugak ...hehe..


sebelah malamnya...macam biasa lar...ritual darah kambing..muahahaha..


tak lupa jugak...mensumbangkan suara sampai pagi...tension jer ah beng2 chalet sebelah tersiksa mendengar suara2 kitaorang yg merdu...haha...

sekian sahaja lapuran ke Desaru..:p

5 comments:

  1. aku tak pernah lagi sampai sini..

    ReplyDelete
  2. matakucing..
    kalau turun johor try le singgah

    eddie..
    harga ikut jenis chalet...yg aku tu dalam RM400++...tapi auntie wife aku keja sana...dapatlah staff diskaun 50%..

    ReplyDelete
  3. mungkin satu hari nanti nak holiday kat desaru ler satu dua malam tapi kalo guna public transport ada leceh sikit ler aku forsee

    ReplyDelete
  4. deaf..
    tunggu hiway siap la..senang skit nak gi sana..tapi ntah bilanya nak siap tak tau la..

    ReplyDelete