Wednesday, September 12, 2012

Rock of Ages

pasal movie...bukan Def Leppard...



Rock of Ages (2012)

Aku tak sangka rupanya filem ni filem muzikal....dan aku bukanlah peminat filem muzikal...biasanya aku akan tertido...malah filem yang orang kata hebat macm The Sound of Music pun boleh buat aku tertido....tak pernah berjaya nengok sampai abis...tapi Rock Of Ages ni sebaliknya...aku memang suka....mungkin pasal lagu2nya memang menjadi soundtrack hidup aku sepanjang membesar di zaman 80an...

Jangan harapkan aksi meletup2...jangan harapkan kesan cgi...malah ianya bukan filem untuk menang Academy Award...just relax...enjoy the music...filem adaptasi pentas broadway ni berlatarbelakangkan tahun 1987...so memang banyak lagu2 rock 80an yang sedap2...ceritanya berkisarkan kisah pasangan kekasih yang bercita2 nak menjadi rockstar...dah lama rasanya aku tak tengok cerita yang fun cenggini...

Nama2 besar yang menjadi pelakon pembantu macam Tom Cruise, Russell Brand, Catherine Zeta-Jones dan Alec Baldwin memang banyak membantu....Tak sangka boleh tahan jugak suara Tom Cruise ni...tak kisah la jika dia meniru gaya ala2 Axl Rose pun....tapi sememangnya menjadi...

Adegan lawak bila si hero kena paksa jadi mat boy band ala2 NKOTB...dan adegan nak termuntah part lagu Cant Fight This Feeling tu....eeeiiiiiii....

Perhatikan jugak cameo apperance dari Sebastian Bach dan Nuno Battencourt...malah Debbie Gibson pun ada...Senang cerita...kalau anda bukan peminat rock 80an...mungkin cerita ni tak akan sampai kepada anda...tapi kalau anda membesar di zaman 80an atau suka lagu2 rock 80an...pastinya cerita anda akan mebuat anda terhibur dan tersengeh2 walaupun selepas abis ceritanya...

Anda rock?...ni memang rekomended!


5 comments:

  1. bro!! Bagi link utk gua sedut movie ni hahaha....damn,dari tahun lepas dah gua tgk trailer dia hahaha

    ReplyDelete
  2. klu xsilap gitar2 dlm filem ni ditaja oleh jackson...

    ReplyDelete
  3. aku belum tengok lagi, tunggu ceta ni dah basi lepas berapa tahun baru agaknya aku dapat tengok haha

    ReplyDelete
  4. alamak...kena torrent nanti nih

    ReplyDelete
  5. Adi...ada kat dalam blog2 download filem yang aku list tu hari...tapi gambo tak cantik la...masih CAM...tak tak sabo nak nengok punya pasal...CAM pun CAM la...heheh...

    ReplyDelete