Wednesday, March 27, 2019

Big Bad Wolf JB 2019

Macam dah lama rasanya Big Bad Wolf tidak diadakan di Johor. Kali terakhir kalau tak silap adalah pada tahun 2015. Tak ada lah nak cari buku sangat pasal rasa macam baru lagi 2, 3 bulan lepas pergi yang di The Mines, KL.

Kali ini lokasinya bukan seperti biasanya di Danga City Malls. Kalau tak silap lokasi tersebut dah tutup. Kali ini ianya diadakan di Mydin Mall Mutiara Rini, Skudai. Ikut pendapat peribadi tempat ini agak kurang selesa. Maklumlah tengah musim panas ni, memang rasa bahang bila ianya di buat di tempat letak kereta walaupun ianya berbumbung.


Tak bercadang nak beli tapi akhirnya terbeli juga. Dua-dua buku ni memang tak jumpa di The Mines tempohari.


Yang ni tak banyak cerita. Nampak. Terus sambar. Apa-apa pasal Iron Maiden memang sapu jer la....


Tapi tujuan sebenar pergi ke sini sebenarnya adalah untuk ini. Selain nak beli buku yang mengimbau zaman remaja ni...


Tetapi yang utamanya nak jumpa pelukisnya. The one and only..the legendary heavy metal cartoonist, Tuan Gayour. Rasanya kali terakhir bersua muka dengan beliau dalam 20++ tahun yang lepas. 1996 atau 1997 di Plaza Kotaraya, JB.

Beliau adalah antara hero dan idola dari zaman remaja. Lama juga dah rasanya berkenalan di alam maya. Blog, Instagram, fb dan akhirnya dapat jua bersua muka.Tabik tuan... maaf tak boleh nak borak panjang...ada rezeki...Insya Allah boleh jumpa lagi...
6 comments:

 1. Ada gak gambat kenangan ngan bro gayour masa kat shah alam.. beli buku tu juga. Hehe

  ReplyDelete
 2. Ada sessi ngan penulis? Ramai juga manusia kt sana.

  ReplyDelete
 3. Aku berjaya tak pergi ..Yeahhh��

  ReplyDelete
 4. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete