Wednesday, October 9, 2019

Cd 2019 - Bahagian 11

Banyak juga habis duit tahun ni beli cd. Ini antara yang terbaru di beli.



Kali ini kedua-duanya dalam genre yang tak banyak beza. Dan yang lebih istemewanya kedua-duanya berasal dari negara yang sama, Sweden. Tambah menarik mereka akan mengadakan tour bersama-sama di USA dan Canada bagi mempromosikan kedua-dua album ini nanti.

Lama dah "follow" Hammerfall. Sejak awal tahun 2000 lagi. Memang antara band kegemaran. Mereka adalah antara band metal yang terawal didengar selepas konon-kononya nak pencen apabila berumahtangga...haha...

Sabaton pula baru beberapa tahun kebelakangan ini. Susah nak jumpa kaset atau cdnya di jual di sini. Itu sebabnya kenapa tak mengikuti mereka sejak dari awal lagi. Tapi bila dah dengar...hmmm..terjebak pula untuk mencari album2 awal dari mereka...

Kedu-duanya memang best!





4 comments:

  1. ok, yang hammerfall tu aku jealous

    ReplyDelete
  2. dua dua tak best daa... ooppssss sorry bro hahahahah

    ReplyDelete
  3. suara vokalis sabaton sy kurang gemar...hammerfall pulak riff dia mcm lemah sgt(album pertama n kedua je best)..cuma cover album mmg power...tp yg pst sabaton antara band heavy metal yg meningkat naik popularitynya..show dorg di US mmg soldout..album carlous tahun 2012 tu cipta rekod di sweden plg byk terjual...

    ReplyDelete
    Replies
    1. i beg to differ...aku suka vokalis Sabaton... ianya bukan tipikal vokal power metal...hahaha...biasalah selera berbeza...

      Delete