Monday, July 18, 2016

selepas raya...

kepala tepu nak menulis..terlebih makan kuih raya agaknya....layan gambar jer la...


Pelan pelan kayuh, akhirnya hampir lengkap juga set up audio saya. Semua pun barang 2nd hand dengan jenama yang muhibah. Dengan bajet yang ciput kira bolehlah dengar setakat untuk geli-geli. Tapi ni dah ok sangatlah juga kalau nak kejutkan jiran sebelah rumah...haha..



Ni pula hasil pergi beraya. 3 ni RM25. Whitesnake tu lp cetak rompak. So memang harga lelong. Tapi Giuffria tu ori. Kondisi piring pun masih elok. Mungkin seller tak tau siapa Giuffria...dan..err..korang pun kan?... :)


Cd-cd reissue terkini yang baru sampai . Boleh lah layan sambil mengunyah kuih raya...



Last...baru 13 Shawal...masih tak habis collect duit raya...Jom pergi Beraya!!!....





23 comments:

  1. Audio sistem, no komen, aku guna speaker pc 2.1CH je, kesiannya..
    LP tu nama Giuffria macam pernah dengar, jap lagi Google, taulah..

    Cd Shahrul dah beli, yg aku tertarik kat Metalian tu, keluar sekali 2 album, harap2lah sound dr source asal tu baik..sebab frust juga bila dalam satu album, ada beberapa lagu yg kualiti tak bagus

    ReplyDelete
    Replies
    1. dengar guna pc dengan dengan proper audio system dia punya feel memang lain bro...kena cuba...heheh...

      Delete
    2. ok bro, mungkin sebab tu aku kurang puas hati dengar album2 reissue tu, sbb guna audio tak power..kalau sound power mungkin kurang merungut kot...tapi kalau sound power, tapi tak boleh pasang kuat2 tak best juga..

      dah Google Giuffria tu, ada kaitan dengan House Of Lords..HOL pernah la layan dulu, Giuffria tak pernah...

      Delete
    3. Jangan lupa gitaris dia Craig Goldy...peminat Dio tau la...

      Delete
    4. Aku pakai sony 2000w lama cucuk playstation dengar audio cd. Memang heaven bagiku.Tambah Additional 5.1 set lagi terbaik terutama sekali untuk cd-cd live.

      Delete
    5. Aku kat bilik tido guna aiwa 1800w...sambung kat tv dan dvd player...tu pun dah berdentum dah bunyinya bila tengok movie dan cd/dvd live...bini pulak bebel bising la orang nak tido...hahaha...

      Delete
    6. bini bising yer Bert..? haah haah haah.. bising ada makna tu.. kihh kihh kihh

      Delete
    7. klu guna cd player RTM punye baru la btul2 digital bunyinya..RTM canggih hehe

      Delete
    8. Ftg 1st album ada cd?mana dapat bro...after the promise tau ada..

      Delete
    9. cdr...bukannya original...nak tunggu yang ori tak tau lah bila...

      Delete
  2. fuhh mengidam juga suatu hari nanti aku ada set audio mcm tu hehe

    nanti ceta band Giuffria

    fuh tak perasan pun kat fb ftg tu. ori ke tu.

    besar dah anak kamu ni, tgk gambar2 dia dlm blog ni kecil lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. pelan2 kumpul duit...upgarde sikit2...nak terus bunyi berdentum memang kena ada banyak duit la...tak semua orang mampu...aku pun mampu yang 2nd hand ajer...

      FTG tu cdr...tapi bunyi ok...nanti aku buat entri...

      anak bongsu tu dari kecik muka dia masuk blog ni...sekarang dah 9 tahun dah umurnya...esok2 dia besar boleh la refer blog ni untuk kenangan zaman kanak2 dia...



      Delete
    2. mula2 tgk gambar profil kamu ni, aku ingatkan dia lelaki. rupanya anak dara. haha.

      Delete
  3. Wahh..baru best layan lp tu.aku punya je lum nak upgrade lagi.amp nya masih yg pasar pudu punya..heheh..3 rm25 beli katne tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul beb...rasa semangat pulak nak beli lp...parah!...haha...

      Tu beli kat skudai parade...

      Delete
  4. macam best jer, tengok anak bongsu tu main bunga api kann..!
    favret aku dulu ni main benda-benda alah ini..
    terasa jugak aku nak main di zaman tua ni.. tapi.. aah

    dah buang tebiat pulak.. itu kata wife aku.. haah haa

    so.. terbantut la jugak... bagi peluang kat anak-anak jer laa.. husssh

    ReplyDelete
  5. lepas raya ni, kedai sunyi, mall sunyi, cinema sunyi, masjid pun sunyi... hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. masjid sunyi tu yang paling tepat sekali...haha...

      Delete
  6. Ada satu lagi player yg rare tu.. yg main kaset 8 stereo track tu bro.. apeke namanya format tu.. lupa ntah.. klu ade jgk tu memamng 120% lengkap hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. cartridge...dulu masa budak2 memang ada benda ni kat rumah...sayang tu jam tak pernah terpikir nak simpan...

      Delete
  7. kat kulai ada kedai jual audio.... lama tak komen..hehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beli lp dulu..pastu baru komen...haha..

      Delete