Sunday, September 2, 2018

The Keeper Of The Seven Keys Pt 2

yang dah 30 tahun pada 29hb Ogos yang lalu...


Helloween - The Keeper Of The Seven Keys Pt 2 (1988)

Sebuah lagi album yang membuatkan rasa diri ini dah tua...haha...

30 tahun dah rupa-rupanya. Rasa macam baru semalam. Cepat betul masa berlalu. Masih tak rasa jemu-jemu mendengarnya. Antara album yang masih dimainkan cdnya sehingga kini. Dari zaman muda remaja hingga dah nak jejak umur boleh keluar KWSP...hahaha...

Rasanya tak perlu kot nak ulas pasalnya. Ini memang album lagenda. Pernah menulis pasalnya 9 tahun yang lalu. Zaman tengah bersemangat menulis blog. Nak baca klik >SINI<


Memang banyak kenangannya. Terutamanya ketika zaman menuntut di ITM Caw Segamat. Antara kaset kesayanagan. Memang pantang nak bagi orang pinjam. Antara yang sering berputar dalam walkman untuk peneman study. Inlaynya pun dah naik lunyai.

T-shirt dengan gambar cover album ini pula adalah tshirt band rock pertama yang di beli di Rock Station, Komtar, JB. Ianya juga jadi penyebab bermulanya t-shirt tidak berkolar tidak dibenarkan untuk dipakai di ITM Segamat. Terserempak dengan pengetua ITM ketika menuggu bas untuk keluar ke bandar. Beliau dengan muka nak marah berkata "Baju apa ni?". Esoknya satu surat pekeliling dikeluarkan yang semua pelajar tidak dibenarkan lagi untuk memakai tshirt tidak berkolar jika hendak keluar bandar...hahaha...kalau zaman sekarang pun masih ramai yang memandang serong bila kita memakai tshirt rock hantu...apatah lagi 30 tahun yang lalu...hmmm. ­čśü


Tetapi yang paling best sudah semestinya dapat menyaksikan mereka secara langsung pada bulan April yang lalu. Memang tak sangka lah dapat tengok dan dengar lagu Dr Stein, March Of Time, Eagle Fly Free, Keeper Of The Seven Keys dan I Want Out di mainkan secara langsung di depan mata. Tak kisah lah walaupun dah botak dan berperut buncit. Kita yang dulu-dulu remaja pun dah tua...apatah lagi mereka...



7 comments:

  1. Kaset pertama helloween the best, the rare, the rest. Killer song victim of fate (kiske version). Kenangan SEMESTA form 5. Bulan terakhir exam SPM. Then i bought their back catalogue and been buying ever since though i don't listen much their deris era album except master of the ring, time of the oath, better than raw and the dark ride. Later album bought, listen once and off to my display cabinet. Later years i found kiske version of some walls of jericho and helloween ep songs. Wish kiske and helloween to re-record walls of jericho and helloween ep! Just listen to kiske version of starlight (future world single), how many tears (live in the uk) and gorgar (youtube live version fan recording?)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Later album bought, listen once and off to my display cabinet

      same case here bro...haha...

      Delete
  2. Aku meminati Helloween sejak 26 tahun lepas. Sgt gembira dpt melihat Helloween live in Malaysia 2018.

    ReplyDelete
    Replies
    1. jadi la kan sekali seumur hidup...dorang pun dah tua...ntah esok lusa pencen...

      Delete
  3. "Kita yang dulu-dulu remaja pun dah tua...apatah lagi mereka..." - kan?

    btw, entri blog dulu2 memang meriah ruangan komen, sekarang...

    ReplyDelete
  4. kau punya pasal la bert uitm seluruh malaysia dah tak bole pakai tshirt sampai sekarang,,heheh

    ReplyDelete