Friday, September 20, 2019

Best of Wings - versi digipak gold disc
Wings  - Best Of (2019 - versi digipak gold disc) 

Dah ada 1st press (riak 1st presswi 😁). Asalnya tak mahu beli. Tak suka format digipak. Susah nak simpan kat rak dan senang rosak pula kulit luar dan gamnya. Tetapi itulah...pandai pula teknik pemasaran dia orang kali ni. Bila keluar versi yang tak sama dari asal. Tak pasal-pasal terbeli juga. Walaupun terus terang cakap agak kurang berkenan dengan packaging cd ini...Hmmmm...saya hanyalah seorang insan yang lemah...😔


Tetapi yang paling ramai nak tahu pastinya soalan berkenaan "sound". Bagaimana sound "made in USA" ini? Sedap ker?....Hmmm...album ini asalnya pun dah dalam zaman digital. Memang dah pernah dikeluarkan dalam bentuk cd pun dulunya. Makanya memang tak ada masalah pun dari segi sound. Yang asal pun dah ok. Kalau tak remaster semula pun tiada hal. Lainlah isunya kalau ianya mahu dipiringhitamkan. Nanti ada yang kata lp berbunyi cd 😅.


Tetapi untuk menjawap juga persoalan tersebut memang yer. Sound bagus. Mungkin juga lagi bagus dari cd asal. Siapa yang belum ada boleh lah beli. Nak beli cd yang asal memang dah harga yahudi.4 comments: