Sunday, July 12, 2009

The Hunter


Kekadang ada lagu yang selalu kita dengar tapi tak tau siapa penyanyi dan tajuk lagunya..inilah yang terjadi pada aku untuk lagu The Hunter dari Dokken ni..tak kenal Dokken?...lu mat rock ker apa?...hehe..ok la...yg bukan kaki rock tu klik sini

Tahun 85 atau 86...aku rajin dengar radio rtm tengah malam..masa tu ada rancangan Pok Pok dan Tu Tu (singkatan burung jampok dan burung hantu)..kalau tak silap aku dj Zazmie Zain (Pok Pok)-ni aku tak ingat sangat nama betul dia...terjumpa kat internet dorang cakap Zazmie Zain..so aku tak sure dan Sazali Said (Tu Tu)- yang ni aku konpem..aku ingat...memang best betul rancangan mamat berdua ni...celoteh dorang memang lawak sungguh...kalau dengar memang segar la mata sambil tersengeh2 sampai pkl 3 pagi..dia org ke udara tiap2 tengah malam isnin sampai jumaat...ni semua zaman dj bukan nak cari glamer macam sekarang...dj sekarang ntah apa apa..lebih sudu dari kuah...menyampah aku...erk..ok ni cerita lain...back to topic..hehe

Dan hampir tiap2 minggu dorang bukak lagu The Hunter ni dan tak pernah sebut pulak tu sapa penyanyi lagu ni...lama gak la aku tercari2 sapa penyanyinya sehingga la aku beli kaset Apache Under Lock And Key dari Dokken...baru la tau lagu Dokken rupanya...minat betul aku gitar work dalam lagu ni...bukan takat solo ajer...keseluruhan gitar work dalam lagu ni memang best..memang dasat George Lynch ni..satu lagi gitar hero aku zaman glam dulu...dan lagu ni jadi satu lagi all time favourite aku..

er..mana la pegi dj2 hebat ni yer...dengar Zazmi Zain tu dah jadi Boss Melaka FM..sazali said pulak dulu ada kat RMIK..RMKL..pastu kat Suria FM..sekarang tak tau mana pergi...lepas zaman dorang...slot tengah malam muncul pulak dj Kamal Hasan dengan Rockarena...lagi best..memang bantai lagu rock jer...pastu dia duk THR...sekarang terus hilang...inilah 3 DJ yang aku suka masa aku membesar dulu...plus arwah Adnan Maswan dj rock radio singapore dulu..

Err..apa yang best sangat lagu ni?...korang layan la sendiri..

Clouds roll by as I look to the sky
And then the feeling comes, it comes on again
You know desire burns like a fire, fire of sin
Oh, will I ever learn
You're the only one I would call my own
But then the shadows fall and I'm gone again

I'm a hunter
Searching for love
On these lonely streets again
I'm the hunter
Searching for the things
That I might never find again

Care for you, you know that I always will
I know it's hard for you, my taste for the kill
But then it calls to me when the moon rises full in the sky
You know it's not denied
Will I ever find love and peace of mind
On these streets again, will it ever end

I'm a hunter
Searching for love
On these lonely streets again
I'm the hunter
Searching for the things
That I might never find again

You know desire burns like a fire, fire within
I guess I'll never learn
You're the only one I would call my own
But when the shadows fall, you know I won't be wrong
I'm a hunter
Searching for love
On these lonely streets again
I'm the hunter
Searching for the things
That I might never find again

I'm a hunter
Searching for love
I'm the hunter
Searching for the things
That I might never find again.



Clouds roll by as I look to the sky
And then the feeling comes, it comes on again
You know desire burns like a fire, fire of sin
Oh, will I ever learn
You're the only one I would call my own
But then the shadows fall and I'm gone again

I'm a hunter
Searching for love
On these lonely streets again
I'm the hunter
Searching for the things
That I might never find again

Care for you, you know that I always will
I know it's hard for you, my taste for the kill
But then it calls to me when the moon rises full in the sky
You know it's not denied
Will I ever find love and peace of mind
On these streets again, will it ever end

I'm a hunter
Searching for love
On these lonely streets again
I'm the hunter
Searching for the things
That I might never find again

You know desire burns like a fire, fire within
I guess I'll never learn
You're the only one I would call my own
But when the shadows fall, you know I won't be wrong
I'm a hunter
Searching for love
On these lonely streets again
I'm the hunter
Searching for the things
That I might never find again

I'm a hunter
Searching for love
I'm the hunter
Searching for the things
That I might never find again.

15 comments:

  1. bro, wa dulu ada sedut "one night live ", konsert akustik siap ada cover lagu beatles lagi...

    ReplyDelete
  2. Portdy.....lu ada sedut ka?...gua baru cadang nak review CD dia..nanti aaa ada masa gua review...CD dah kuar dah dari grobok CD...hehehe!

    ReplyDelete
  3. Ijau...masih menanti Beast From The East..huhu

    Portdy...gua ada cd dia..nak kena review ker?

    Skid..oo dah nak review eh..ok..portdy..gua x jadi..lu baca skid punya review ajer la...haha..

    ReplyDelete
  4. tgh praktis intro lagu alone again

    ReplyDelete
  5. Dokken best.. tapi takat Back For THe Attack? Aku stop sampai album tu je dengor.

    ReplyDelete
  6. Ijau...praktis2..nanti dah terer macam George Lynch boleh beli gitar ESP M-1 Tiger :P

    Abang Ben...sama dengan...gua pun takat Back For Attack ajer

    ReplyDelete
  7. aku xsuka gitar esp rimau tu, klu esp truckster hetfield atau esp alexi laiho signature oke gak... tp aku lg suka klu esp f series dan horizon series. semua jenis sakit poket tgk price tag

    apa2pun praktis dulu, ibanez pun oke rock jugak

    ReplyDelete
  8. Ijau..actually kalau George Lynch signature aku suka ESP Skull and Bones tu..unik dan ganas..tak pun Kamikaze yg macam budak2 Metalasia pakai dulu tu pun best jugak..nak lagi ganas ESP Super V..

    ni citer je lebih...main gitar tak pandai..huhu

    ReplyDelete
  9. Dokken ni superband masa 80's ni, ramai lebih kenal Scorpions berbanding Don Dokken dan kuncu kuncunya...

    Breaking The Chains!!

    ReplyDelete
  10. seperti ratt, twisted sister, poison, white lion dan lain2 glam band masa tu, mereka bukan saja melahirkan album tapi melahirkan gitar hero! george lynch salah sorang darinya. memang hebat mamat ni.
    maih ingat member gua beli album cap apache 'under lock and key' ni kat pasar minggu. gua tak cukup sen nak beli masa tu. uuu..uuu.. berebut2 nak pinjam. biasak la masa tu kan.. main pinjam2. pas tu hilang! HEH! hampeh tul!
    satu lagi pasal band hebat 80an adalah mengenai personaliti dan gaya diorang. memang kuat dan menjadi ikutan! gitu gak dengan logo band. tengok saja 'kecantikan' logo dokken tu. hebat!

    selain the hunter, unchain the night dan lightin strikes again menjadi pilihan gua. tapi dokken lebih tersohor dengan 'alone again"

    ReplyDelete
  11. eleh Dokken, review Poison 'flesh and blood' la au..huhu

    ReplyDelete
  12. Dokken memang awesome...in fact i had recently bought their latest album Lightning Strikes Again tapi without George Lynch. Gayour memang betul Alone Again is the most classic. but the song I like most is Dream Warriors soundtrack from Nightmare on elm Street and also in Back for Attack album.

    ReplyDelete
  13. Eddie..Scorpion memang tak leh lawan la..budak kg ceruk mana pun kenal..

    Gayour..nanti ada masa gua review Under Lock And Key..ni album memang gua punya fav..

    Takilala..tunguuuuuuuu au huhuhu

    Rocksport..lama senyap bro..same taste la...Dream Warior memang terbaik..nak kena review Back For Attack juga nampaknya ni..hehe

    ReplyDelete
  14. dokken ni best.

    One Night Live? woooo aku ada cd akausitik tu, gerek, gerekkk

    ReplyDelete