Wednesday, August 30, 2017

Underated 80's metal

Antara yang terkini dalam simpanan...dulu hanya sekadar melihatnya di majalah..


Icon - Icon (1984) / TKO - In Your Face (1984) / Lizzy Borden - Terror Rising/Give 'Em the Axe (1987/1984) / Autograph - Sign In Please (1984)


*tiada siapa boleh menafikan yang era terbaik untuk heavy metal adalah di tahun 80an...banyak sangat yang best...banyak sangat yang underated....kalaulah ada mesin merentas masa....





7 comments:

  1. Tahun 84 mmg tahun emas heavy metal.semua album best2 keluar

    ReplyDelete
  2. autograph tu yang she never look that good to me.
    dulu aku baca lirik dia sebelum dengar lagu dia.
    baca lirik best

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Dee Snider Twisted Sister baru serupa

      Delete
  4. Aku takde cd autograph, fotograf ade ler he he. Dalam 4 group tu cuma ada Icon. Knew Icon when I was at oversea. At my free leisure time going from underground to another underground shops. Saw this cd then I went to Virgin Records to buy the original and later their second most accomplished album Night of The Crime but both lost in shipment home...Fast forward 18 years later, I bought special box containing first album and the second through eBay. Later found hard searched 4th album Right Between the Eyes and lastly 3rd album An Even More Perfect Union. This the band that perform good melodic hard rock. Their music is comparable to Night Rangers. Buy a second album if you found it.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Actualy Icon ni just recently aku dengar betul2...rasa best pulak...terutamanya 1st album...sound yang a little bit raw...80s sound macam ni memang aku suka...album2 lepas tu sound dah komersial sikit...AOR pun iyer juga...tapi sedap....dah order dah yang no 2 dan 3..

      Delete