Monday, July 9, 2018

cd 2018 - versi tempatan

2018 ni dah kurang dah keluarnya album-album reissue rock melayu. Tak pasti kenapa. Mungkin dah tiada apa yang boleh di keluarkan semula. Atau mungkin juga ianya tidak menguntungkan pihak penerbit. Banyak lagi agaknya tak terjual. Pembeli pun semakin selektif. Nak yang berkualiti. Atau mungkin juga kuasa membeli semakin berkurangan. Harga cd/lp pun semakin mahal. Masih tak nampak lagi shoping RM50 boleh penuh satu troli...kah..kah..kah...

Makanya banyak pula membeli cd-cd tempatan yang berbahasa orang putih. Ini adalah yang terkini dalam sebulan dua yang lalu...

Ironbird - Into The Evil / Aircraft - Maximum Destruktion / Cryptic Malediction - Embedded in Blood ...Feudal Delirium / Punisher - Dehumanized / Succubus - Nocturnal / Farasu -Sulalatus Salatin

Harapnya ada la kerajinan untuk menulis tentangnya satu persatu. (untuk rekod, Ironbird dan Punisher dah buat dah)



6 comments:

  1. serius, satu pun aku tak tau (tak pernah dengar)... nampak sangat aku ni tak support local :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko patut dengar Aircraft...dia ada cover lagu Kabus-Metalian..

      Delete
  2. PUNISHER dapat good review. Sy dengar sample2 di FB, mmg thrash bay area. Kena pulak Ainol (ex kristal, deja voodoo) yg membanting tulang mengetuk skin drum.

    ReplyDelete
  3. Ironbird je yg dah beli..bkn peminat thrash, dengar Punisher kat fb boleh tahan, Aircraft pun boleh masuk, 2 tu nak kena tangkap..death metal boleh skip he he..

    ReplyDelete
  4. Since puasa haritu dah lama tak shoping cd.lately ni malas nak kluar merayau cari cd.heheh

    ReplyDelete