Wednesday, June 26, 2013

VS KL Felda United

Liga Super 25hb Jun 2013

Johor Darul Takzim 1  KL Felda United 1
(Muhammad Hadin Azman 64')


Bebelan macam biasa...

Selingan iklan...gerai jersey biras aku...seberang jalan depan Gate C...satu2nya  gerai yang ada bukak lagu Johor...majalah harimau selatan pun ada...

1 - Genap sebulan dah takder game kat Larkin...sampaikan kerusi pun kotor dan berabuk...satu hal kena cari tisu nak lap...mungkin jugak abuk jerabu kot...

player masuk stadium
2 - Nampaknya bukan hanya star player JDT yang kena rehat untuk game ni...tapi penonton pun rehat sama...sepanjang musim ni...ini adalah kehadiran penonton yang paling sikit sekali...kat area scoreboard tu lengang giler...grandstand jer full house...parking kereta pun senang....balik pun tak jem...nak buat mexican wave pun tak boleh...

kosong...
3 - Tak pasti kenapa penonton kurang...nak kata jerebu...area JB ni hampir pulih dah...petang semalam pun hujan lebat...mungkin pasal game ni takat lawan Felda ajer...bukannya negeri....dah tu ramai pulak star yang tak boleh main....dan mungkin jugak orang berjimat pasal nak gi Bukit Jalil sabtu ni...maklum la hujung bulan...orang keje swasta lum gaji...pokai oii..

Master of the moon...tetiba teringat Dio pulak...jerebu hampir pulih...jelas nampak bulan mengambang...
4 - Walaupun penonton tak ramai...B.O.S meriah macam biasa....non-stop 90 minit menyanyi...ntah makan apa la dorang ni...tak tau penat ker? :P ....dan 1st time aku dapat duduk grandstand belah JDT dan dapat tengok B.O.S secara dekat...ni gara2 penonton tak ramai la...kalau tak....jangan di harap...

B.O.S tetap terbaik!!!
5 - Ramai 1st eleven dan star tak main...gara2 kena gantung....memang nampak ada kesannya...game jadi bosan....walaupun kontrol game...tapi hampeh...paling sakit hati bila dah leading mula main enjoy...penonton dah bising...main cantik buat per...kalau takder gol...

kesian...star2 yang kena gantung duk kat tepi padang...tak boleh duduk kerusi empuk kat bench..
6 - Sebenarnya ini peluang untuk pemain2 simpanan tunjuk kebolehan...sayangnya hampeh...paling kesian Tuah la...asyik kena sorak...makin gelabah la budak tu main...ni kali kedua berturut2 kita lepaskan gol dalam 10 minit terakhir...nampak sangat hilang fokus...TMJ pun balik awal semalam...bengang agaknya tengok main camni...

7 - Paling hampeh bila dapat tau Lions XII seri ngan Perak...kalau menang tadi ada la can nak rapatkan mata....nampaknya peluang untuk juara liga makin malap....Lions XII perlu satu jer lagi menang untuk konpem jadi juara...apa nak buat....Selangor pun dah potong pasal lebih gol...


pic name

pic name

pic name


8 - Btw...aku anak felda...tapi tak pernah terpikir pulak nak sokong team Felda...mungkin kalau stadium dorang kat Air Tawar...sokong jugak kot...Luaskan Kebunmu Felda...hahaha...

9 - Last kopek...frust jugak ngan game semalam...tapi apa2 hal pun ...kita jumpa kat Bukit Jalil sabtu ni...harapnya tiket aku takder masalah....pagi ni Larkin dah kena serbu...ramai yang mengamuk pasal tak dapat beli tiket...nasib tak jadi macam kat Kota Bharu semalam...salahnya PBNJ sendiri la...semalam siap tulis kat luar stadium yang tiket akan mula jual hari ni....ni alih2..cakap esok pulak...kesian ada yang siap ambik cuti...hari ni kabonya untuk tiket2 yang ditempah...contohnya yang rombongan bas dan penaja tu semua...untuk public start jual esok...tapi tak tau la agaknya berapa balance yang tinggal....harapnya aku punya konpem boleh dapat hari ni...kalau tak...nampak gayanya layan kat mamak la jawapnya...heheh...



LUASKAN KUASA MU!!!



8 comments:

  1. Pergh dengarnya kat Larkin dijual tiket final sampai RM60 sekeping arini. Malaon mana la keje nak buat duit jerr.. Menyusahkan orang. Rasa nak komplen je masok paper biar kecoh skit.. Apa pon smlm mmg lengang, 8pm kluar rumah 8.40 masuk stadium.. Lapang jerrrr.. Game pon lemauuuuuuuu...

    ReplyDelete
  2. x sabar nak tengok match JDT lwn Kelantan kang...haha

    ReplyDelete
  3. Tiga empat hari je rest, jerebu lagi..
    Tak optimum preparation untuk final.

    ReplyDelete
  4. Peluang nak jadi league champion makin tipis.

    ReplyDelete
  5. nak kena tengok juga bola kat stadium camni

    ReplyDelete
  6. Sedih tak dpt pegi sabtu ni..kena keja malam pulak.bro,dtg la jumaat,sabtu pagi tu boleh gi amcorp mall jenjalan..amacam?

    ReplyDelete
  7. Dr Ben...kena merasa...kekadang lebih feel dari pergi gigs...

    Rafi...tiket pun lum dapat lagi ni...bistu camner...hahaha...

    ReplyDelete