Monday, May 23, 2016

Nick Menza

Macam tak percaya. Itulah yang saya rasakan bila dapat berita yang Nick Menza dah mati. Satu lagi hero zaman remaja saya dah tiada. Bagi saya dia adalah drummer terbaik yang pernah bermain untuk Megadeth. 4 album klasik hebat Megadeth menjadi bukti. Line-up beliau bersama sama Abang Mus, Junior dan Marty Friedman adalah line-up terbaik Megadeth sepanjang zaman. Megadeth tidak akan pernah sama lagi tanpa beliau.


Tidak boleh dinafikan, beliau adalah salah seorang drummer terbaik untuk genre thrash. Sayangnya reunion yang beberapa kali pernah menjadi khabar angin tidak akan pernah berjaya untuk dicapai.

 "à tout le monde, à tous mes amis, je vous aime, je dois partir"


Selamat tinggal Nick Menza.

Thanks for the music.

Nick Menza
(23/07/1964 - 21/05/2016)




9 comments:

  1. nick! nick! nick! (outro lagu cover paranoid)

    ReplyDelete
  2. Salam takziah buat famili nik menza

    ReplyDelete
  3. Mustaine pon x caya nick meniggal...

    ReplyDelete
  4. Mmmmm lu nak kena buat diskrograpi ni broo...yeahhhhh..buat jgn x buat huhuhu

    ReplyDelete
  5. Betul tu.. Ajal maut ketentuan Illahi.. Tapi Nick mati kerana apa ye? Ada sape sape yg tahu kat sini?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia mati kena heart attack.masa tgh perform ngan band baru dia..baru masuk lagu ketiga tetiba dia collapse

      Delete