Wednesday, October 21, 2015

Back to the Future





Hari ini adalah harinya Marty McFly dan Doctor Emmett Brown tiba di masa hadapan dalam Back to the Future 2. Yang menariknya apa yang mereka gambarkan dari 30 tahun yang lalu ada juga yang telah pun dicapai pada hari ini. TV leper gantung kat dinding contohnya...tablet computer, video chat. kamera drone dan khabarnya NIKE pun dalam perancangan nak pasarkan kasut yang boleh ikat sendiri...hebat!...tapi ada juga yang masih tak tercapai....kereta terbang...atau pun cerita JAWS 19...hahaha...

Apa-apa pun siri Back to the Future sememangnya antara filem terbaik yang pernah dihasilkan. Dan ianya akan sentiasa menjadi filem kegemaran sepanjang zaman saya (terutamanya Back To The Future 1).





9 comments:

  1. actually, kereta terbang (jenis hovering) dah ada, cuma kos penghasilan dan bahan api sahaja yg blm ekonomik utk digunakan umum...

    tapi aku plng suka konsep "mr. fusion" konsep incinerator yg ada skrg

    ReplyDelete
  2. dasyat juga filem ni ye... aku ada tgk juga filem ni main kat hbo.. hahaha...

    ReplyDelete
  3. Evergreen cerita ni, aku pun try to catch up articles pasal mana yang sama mana yang tak sama ngan gambaran 2015 part II tu..
    Anyway Star Wars baru aku memang teruja, yang gezek latest, waktu Han Solo cakap ïts true, all of it is true..
    touching giler.....

    ReplyDelete
  4. Michael J.Fox pun popular di kalangan awek2 dulu.bdk2 kelas aku masa sekolah menengah dulu ada tampal gambo mamat ni kat file pr buku skolah..heheh

    ReplyDelete
  5. pilem kegemeran aku ni...taim kanak2...hak

    ReplyDelete
  6. Sayang DMC punya company dah takde. At least aku still ada version land delorean untuk tiga-tiga movie tu.

    ReplyDelete
  7. Hi. We reached that date and we still have to use petrol. I love these three movies
    and will always be my best forever. Thanks for posting it. It brings back many
    good memories to me, when I was much younger than today.
    Cheer. Rahim Maarof.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you sir. Been a fan of yours since Whitesteel era. "Sengketa" & "Kejahilan" are my fav. Still listen to them occasionally. Those were the days...

      Delete