Monday, November 16, 2015

JB river cruise??







Banjir kilat di JB...nasib kereta tak parking kat basement....




10 comments:

  1. Is it pasal sampah sarap dan bahan buangan construction tu choke pengaliran air? Kesian ok.. abis tu peniaga2 ground level tu semua..

    ReplyDelete
  2. aduh.... this is madness ( pinjam tagline Korawk )

    ReplyDelete
  3. nampak teruk ni.. skg musim hujan.

    ReplyDelete
  4. kebanyakkan banjir kebelakangan ni jenis banjir kilat... sekejap je naik lps tu sekejap je surut. kes pengairan/perparitan (storm drain) yg tidak efisyen. tapi mungkin mcm deaf cakap, pasal tersumbat sampah dll

    ReplyDelete
  5. Sungai Segget tengah proses pengubahsuaian...macam deaf cakap la...sampah..tanah semua sumbat sana sini...bila hujan lebat...kena pula masa air pasang...memang banjir kilat la...
    kesian la kat kedai-kedai dan siapa-sipa yang parking kat kawasan berdekatan...opis mate orang rumah yang parking motor kat basement JBCC (Komtar) abis semua motor tenggelam...

    ReplyDelete
  6. Pergghh..teruk betul.kat shah alam pun sama teruk jugak banjir kilatnya

    ReplyDelete
  7. menyebabkn aku xnk parking basement...

    ReplyDelete
  8. Berhati2 semua...

    ReplyDelete