Monday, July 19, 2010

Hot Tub Time Machine



Beberapa bulan lepas aku nampak tajuk movie ni kat carta Box Office Us tapi takder la rasa nak ambik tau sangat...tak lama selepas tu ternampak lagi movie ni kat laman2 untuk di download...tapi masih buat tak tau jugak...sehinggalah aku tertengok trailernya kat youtube....salah seorang karekternya pakai t-shirt Killers - Iron Maiden...Semata2 pasal tu aku mendownload filem Hot Tub Time Machine ni...hehe..


semata2 t-shirt ni punya pasal...

Sypnosis dia aku cut n paste jer la...malas...

"Disappointed at the way their lives have turned out, four longtime friends reunite at the ski resort where they used to party and find themselves transported back to the year 1986 by a magical jacuzzi. Adam (John Cusack), Lou (Rob Corddry), Nick (Craig Robinson), and Jacob (Clark Duke) have all seen better days; Adam's and Nick's love lives are in the dumps, Lou is clinging to his hard-partying past, and video-game addict Jacob can't even muster the courage to walk outside. A fun stay at the ski resort where the gang made some of their best memories seems like just the thing to cheer everyone up, but after a night of heavy drinking in the hot tub, the four friends wake up to find they're about to live through the '80s a second time. Determined not to make the same mistakes twice, Adam, Lou, Nick, and Jacob decide to take full advantage of the unique opportunity presented to them, and create the lives they've always wanted."


Salah satu adegan dalam citer ni...Winterfest 86...Poison tu...huhu...

Bagi aku citer ni lebih kurang gabungan Back To The Future dan The Hangover...nak kata original tu takder la...tapi tetap menarik dan lawak...tambah pulak bagi sapa2 yang membesar di tahun 80an tentu rasa terkenang2 dengan suasana dan lagu2 dari filem ni...

Cuma aku rasa menggunakan t-shirt Iron Maiden untuk mengambarkan rocker di era 80an macam tak kuat...bukan pasal Iron Maiden tak cukup hebat ditahun 80an...tapi t-shirt Iron Maiden masih releven untuk tahun 2010...masih ramai pakai...tak caya tanya En. Bentara...heheh...kalau aku sebagai pengarah mungkin aku akan menggunakan t-shirt Motley Crue (karektor Lou dalam filem ni pun mengaku dia peminat Motley Crue dan di akhir cerita dia jadi Vince Neil...lawak...)...atau mana2 band hair metal...Poison barangkali (huhu...)

Apa2 pun aku suka la movie ni...enjoy dan lawak....tapi sayangnya tak boleh nak tengok bersama2 keluarga kerana adanya beberapa adegan rated R yang tak sesuai untuk anak2 yang pada aku kalau tak ada pun tak menjejaskan perjalanan cerita...apa nak buat...bagi Hollywood sex sells....


perhatikan nama kumpulan dalam video clip ni..hehe

Rasanya citer ni tak masuk panggung Malaysia kot...so kalau korang terjumpa dan rasa nak layan komedi ringan tak yah pening2 kepala...try cekidout la...

****tu hari kat HBO tertengok citer Sandra Bullock Murder By Numbers pun ada satu karekter dalam cerita tu nyanyi lagu Number Of The Beast..

8 comments:

  1. download site mana bagus dan laju?

    ReplyDelete
  2. LOUGLE ,

    hilarious la ini movie bro!

    gua suka part Nick Webber call isteri dia yg masa tu baru umur 9 tahun!

    ReplyDelete
  3. kadangkala bende yang kecik sahaja boleh membuatkan kite nak tau dengan lebih lanjut sesuatu perkara tersebut

    ReplyDelete
  4. Abg Ben...download site mmg melambak...kena rajin search ajer la...yg penting free hosting apa nak pakai untuk laju...kalau aku suka pakai hotfiles...rapidshare pun ok jugak cuma nak kena tau setting download via maner yg laju...tapi kalau nak betul2 laju...bayar la...heheh..

    Portdy...Google jadi Lougle eh...hahaha

    Muor...betul betul betul...

    Deaf...memang best.

    ReplyDelete
  5. time travel movie yg sgt kelakar!

    ReplyDelete
  6. bro, Semerah Cinta Stiletto pakai tak? Farid kamil pakai baju Maiden jugakkkkkkk..

    hehehehe

    ReplyDelete
  7. Speed...kalau yg tu...tertengok pun pasal Lisa Surihani jek...hahahaha

    ReplyDelete